Vijf jonge, technische talenten behalen BBL-diploma

Bij RVS NON FERRO gaat veel aandacht uit naar het opleiden van jong technisch talent. Als erkend leerbedrijf bieden wij jongeren al sinds 1995 de ruimte om bij ons de broodnodige praktijkervaring op te doen. Bijvoorbeeld via de beroepsbegeleidende leerweg; een opleidingstraject waarbij werken en leren hand in hand gaan. Afgelopen juni 2014 ontvingen vijf jongeren hun diploma.

Leerlingen die de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) volgen, combineren hun ROC-opleiding met praktijkwerk. Bij RVS NON FERRO slaagden in juni liefst vijf jongeren voor hun leertraject. Peter de Wildt behaalde zijn diploma voor niveau 2, Guus Tonies en Stijn Dulk voor niveau 3 en Tim Henger en Matthijs Verbruggen voor niveau 4. Allemaal uitstekende prestaties die een felicitatie waard zijn. 

Goed leerbedrijf
Een van de geslaagden is Guus Tonies (22) uit Uden. De allround plaatwerker vindt RVS NON FERRO een goed leerbedrijf. “Ik werk hier nu 2,5 jaar en het gaat heel goed”, vertelt hij. “Ik krijg goede begeleiding, van bekwame chefs die echt de tijd nemen om dingen uit te leggen. Dat is heel prettig.” Stijn Dulk (22) uit Grave is het daar helemaal mee eens. “Je kunt hier aan heel veel verschillende producten en projecten werken. Dat is enorm leerzaam. Daarom werk ik hier ook al vijf jaar. Je kunt bovendien kiezen tussen voorbewerken, lassen en afmonteren.”

Toekomst
Matthijs Verbruggen (23) uit Erp werkt al zes jaar bij RVS NON FERRO en slaagde onlangs voor BBL-niveau 4. “Op school ben ik uitgeleerd, maar hier nog lang niet”, verduidelijkt hij. “Ik hoop dat ik hier nog lang kan blijven werken.” Guus en Stijn denken er hetzelfde over. Zij gaan door met niveau 4. Guus: “Voor de toekomst zie ik hier genoeg mogelijkheden. Tot nu toe heb ik me vooral gericht op plaatbewerking, maar je kunt hier alle kanten op. Als ik aangeef dat ik me verder wil ontwikkelen in bijvoorbeeld tekenen, dan weet ik zeker dat ze me daarbij helpen. Bij RVS NON FERRO denken ze echt mee over je toekomst.”

Nieuwe aanwas
Ook komend schooljaar biedt RVS NON FERRO jonge talenten de kans om praktijkervaring op te doen. Vanaf komend schooljaar krijgen we versterking van drie leerlingen: één op BBL-niveau 2, en twee op niveau 3. Zo werken we continu aan een uitgebalanceerde mix van ervaren vaklieden en jong technisch talent.

Foto onder: vier van de vijf geslaagden, v.l.n.r.: Stijn Dulk, Tim Henger, Guus Tonies en Matthijs Verbruggen.

RVS NON FERRO maakt deel uit van de SLB GROUP. De bedrijven binnen onze groep zijn actief in het hart van de agro- en foodindustrie in Nederland. Dé industrie waarin ons land internationaal gezien een toppositie vervult.

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in cijfers:

+++ tweede exporteur van de wereld op het gebied van agro en food, na de VS +++

+++ derde grootste exporteur op het gebied van machines voor de foodindustrie +++

+++ de op één na grootste exporteur van zuivelproducten ter wereld +++

+++ 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food +++

+++ grootste machinebouwers ter wereld voor kippenslachterijen +++