Bij SLB Group vinden we het belangrijk om onze collega’s te helpen bij hun ontwikkeling om zo kennis in huis te halen en te behouden. Gijs, onze business controller, heeft onlangs zijn MBA (Master of Business Administration) afgerond. Bij SLB Group zijn we trots op deze mooie prestatie die Gijs heeft neergezet. Benieuwd naar het hele verhaal? Lees dan verder.

Van projectleider tot business controller

Als business controller kijkt Gijs naar de data die we hebben en de financiële gegevens. Gijs zorgt ervoor dat alles wat we doen, voldoet aan de doelen die we stellen. Er wordt gekeken naar de processen binnen het bedrijf en hoe deze verbeterd kunnen worden. Daarnaast ondersteunt Gijs bij het maken van strategische keuzes die betrekking hebben op het gehele bedrijf. Gijs is al geruime tijd werkzaam bij SLB Group. Voorheen had hij de functie van projectleider, maar toen deze rol hem niet meer het plezier gaf die hij zocht, stond hij voor een keuze: iets anders gaan doen binnen dezelfde kaders of jezelf zo ontwikkelen dat je een geheel andere functie kunt bekleden. Gijs ging voor het laatste en heeft samen met SLB Group besloten om weer te gaan studeren!

MBA

Met zijn achtergrond in bedrijfskunde was de MBA een goede aanvulling voor zowel zijn persoonlijke ontwikkeling als zijn ontwikkeling op bedrijfskundig vlak. De MBA stelt enkele eisen. Zo moet je een aantal jaar ervaring hebben als leidinggevende binnen een bedrijf. Deze ervaring is nodig omdat je daarmee geacht wordt bepaalde dingen al te kunnen, waardoor er verdieping kan plaatsvinden op het huidige kunnen.

Gijs vertelt over de opleiding en hoe dit heeft bijgedragen aan zijn ontwikkeling. “Meestal kijk je vanuit je eigen perspectief naar zaken en uiteraard een beetje vanuit iemand anders zijn perspectief. Nu heb ik geleerd om er vanuit meerdere perspectieven naar te kijken, om uiteindelijk ook dat te kunnen delen met anderen en er verder over te kunnen praten. Dat is voor mij het belangrijkste van de opleiding, om die perspectieven te kunnen hanteren en meer kennis op alle bedrijfskundige gebieden op te doen.”

Alles in goed overleg

Op maandag 4 maart kreeg Gijs het goede nieuws dat hij is geslaagd voor zijn opleiding. Een ontzettend mooie prestatie waar hard werk in heeft gezeten. “Het was pittig,” vertelde Gijs. “De afgelopen tweeënhalf jaar werkte ik vijf dagen in de week bij SLB Group en heb ik variërend van 12-20 uur per week er zelf aan eigen tijd ingestopt. Daarnaast had ik natuurlijk ook nog een eigen leven.” Het is een drukke periode geweest, maar met de ruimte die Gijs bij SLB Group heeft gekregen om aan zijn opdrachten te werken en onderzoeken uit te voeren is alles soepel verlopen. “Alles ging in goed overleg, dat werkte heel fijn.”

Praktijkopdrachten binnen SLB Group

Alle opdrachten die Gijs tijdens zijn MBA moest maken, heeft hij uitgevoerd binnen SLB Group. “Voor ieder vakgebied heb ik een opdracht moeten doen. Dat gaf veel inzicht in hoe wij dingen doen binnen SLB Group.” De vakgebieden HRM, Operations Management, Marketing Management, Strategisch Management, Informatiemanagement, International Management, Financieel Management, Ethiek en Sustainable Leadership kwamen hierbij aan bod. “Om een voorbeeld te geven, heb ik onderzoek gedaan naar het offerteproces binnen SLB Hightech, de KPI’s bij de functioneringsgesprekken en heb ik voor mijn scriptie een onderzoek uitgevoerd over leiderschap.”

Een mooie wisselwerking

Doordat Gijs met zijn opdrachten geruime tijd heeft geïnvesteerd in onderzoeken binnen SLB Group, kan er daadwerkelijk ook iets mee gedaan worden. Het heeft zowel Gijs als SLB Group heel veel gebracht. “De meerwaarde zit aan twee kanten. Dat is ook het mooie van mensen opleiden en mensen betrekken bij het bedrijf. Het heeft niet alleen meerwaarde gehad voor mij, maar ook voor SLB Group.” Gijs is blij met de kans die hem geboden is door SLB Group en kijkt ernaar uit om zijn nieuwe kennis binnen het bedrijf in te zetten.

Ontmoet de auteur

Download de gratis whitepaper

Over hoe u een voorsprong neemt met outsourcing.

Download whitepaper

Whitepaper