Historie

Onze bijzondere staat van dienst.

Sinds 1962

Wat bijna 60 jaar geleden begon in een kleine smederij is uitgegroeid tot een vertrouwde naam in de foodwereld, met activiteiten in binnen- en buitenland.

1962

Oprichting

Wim van Lieshout start een klein staalconstructiebedrijf. Zijn opdrachtgevers zijn die eerste jaren vooral boeren uit de omgeving.

1978

Verhuizing

Het bedrijf verlaat de oude smederij en verhuist naar de Groenendal, op het Udense bedrijventerrein.

1989

Egbèr in dienst

Egbèr Smits treedt in dienst als constructiebankwerker. Het is het begin van een mooie carrière: inmiddels is hij directeur/eigenaar van SLB Group.

1990

Werken met roestvaststaal

De vraag naar roestvaststaal neemt toe. Omdat dit los van koolstofstaal verwerkt moet worden, gaat deze activiteit van start in een aparte hal.

1990

Oprichting RVS NON FERRO

De activiteiten worden ondergebracht in twee aparte bedrijven: Machinebouw Van Lieshout BV en RVS NON FERRO Wim van Lieshout BV.

1993

Egbèr bedrijfsleider RVS NON FERRO

Op 1 januari 1993 wordt Egbèr bedrijfsleider van RVS NON FERRO Wim van Lieshout. Op dat moment werken er vier mensen.

1995

RVS NON FERRO zelfstandig verder

Egbèr en zijn vrouw Jacqueline kopen RVS NON FERRO Wim van Lieshout en gaan los van Machinebouw Van Lieshout verder. Het plan is om voorlopig niet uit te breiden.

2003

Verhuizing en aanpassing van de naam

Ondanks het plan van 1995 telt de werkplaats inmiddels 20 medewerkers. Reden om te verhuizen naar een nieuw pand aan Koperslagerstraat 4. Hier gaat het bedrijf verder als RVS NON FERRO.

2009

Overname RIJKERS Procestechnologie

RVS NON FERRO wil meer toegevoegde waarde gaan bieden. Mede daarom koopt het RIJKERS Procestechnologie uit Veghel. Het aantal medewerkers groeit in één keer met twaalf.

2010

RIJKERS naar Uden

De collega’s van RIJKERS Procestechnologie verhuizen van Veghel naar Uden, waar een kantoorruimte is aangebouwd.

2011

Uitbreiding voorbewerkingshal

De groei van het bedrijf – tegen het economische klimaat in – vraagt om uitbreiding van de voorbewerkingshal.

2014

Nieuwe assemblagehal

De groei zet door, nog steeds in een ongunstig economisch klimaat. Er komt een nieuwe assemblagehal voor procesinstallaties en machines.

2016

Oprichting SLB Group

Er wordt een begin gemaakt met een nieuwe organisatiestructuur. De drie dochterondernemingen RVS NON FERRO, RIJKERS Procestechnologie en SLB Hightech krijgen daarin ieder een eigen focus.

2017

Nieuw ERP-systeem

Met het nieuwe ERP-systeem is de nieuwe organisatie definitief klaar voor de toekomst.

2018

Uitgesproken ambities

Het bedrijf heeft stevige ambities en spreekt die ook uit. In 2021/2022 wil het een omzet van 10 miljoen euro hebben, nodig om een vooraanstaande rol te kunnen blijven spelen.

2019

Vernieuwde marktstrategie RVS Non Ferro:

RVS Non Ferro (RNF) lanceert haar vernieuwde marktstrategie, met de focus op food handling equipment. Duidelijke keuzes worden gemaakt om te excelleren in ons vakgebied en meerwaarde te bieden. Klanten die niet langer bij onze visie passen, nemen we afscheid van. Investeringen in ons personeel staan centraal, met nadruk op kennis, ervaring en opleiding.

2022

SLB Hightech

SLB Hightech maakt strategische investeringen om haar positie te versterken. Een nieuwe propositie, cleanroom en de aanstelling van een fulltime business developer staan centraal. Deze initiatieven zijn gericht op het verhogen van de algemene kwaliteit en het stimuleren van een consistente stroom van opdrachten binnen de semi-conductor industrie.

2024

Tijd voor de nieuwe generatie

SLB Group is bezig met de overname aan de 3e generatie. Om deze overgang soepel te laten verlopen, hebben we ons gericht op onze kernwaarden als familiebedrijf. Wat maakt ons uniek? Waar hechten we waarde aan? Hoe kan onze toekomst hierop worden gebouwd? De nieuwe directieleden worden intensief gecoacht ter voorbereiding op hun nieuwe rol.

Download de gratis whitepaper

Over hoe u een voorsprong neemt met outsourcing.

Download whitepaper

Whitepaper