Sinds 1 april 1999 is Henk een bekend gezicht bij SLB Group. Hij begon als lasser en klom snel op tot voorman van de assemblage, waar hij zijn veelzijdigheid en toewijding bewees. Later werd hij gevraagd als voorman van de lashal, waar hij tot op heden nog steeds actief is.

Henks verhaal begon elders, waar hij als lasser en plaatwerker werkte. Een ontmoeting met een collega van RVS Non Ferro leidde tot een gesprek en uiteindelijk tot zijn aanstelling bij ons bedrijf. De overgang van een groot naar een kleiner bedrijf deed Henk twijfelen, maar de fijne werkcultuur en de warme collegialiteit hebben hem doen blijven, en nu, 25 jaar later, vieren we deze mooie mijlpaal!

Groei en uitdagingen

Henk heeft de groei van SLB Group van dichtbij meegemaakt. Hij begon zijn tijd bij RVS Non Ferro, dat nu onderdeel is van SLB Group. Van een klein team van ongeveer 15 mensen zijn we uitgegroeid tot het bedrijf dat we nu zijn, met ongeveer 50 medewerkers. Toen we Henk vroegen wat de mooiste ontwikkeling is van het bedrijf, benoemde hij de uitdagende projecten. "Het werk werd steeds moeilijker. In het begin deden we veel waterzuiveringen en toen kwam er steeds meer bij. Het werd steeds specifieker en uitdagender, dat was erg leuk."

Henk herinnert zich ook met trots zijn meest uitdagende werk. "Voor een klant hebben we een hele grote constructie gemaakt van wel 12 meter hoog. Het was echt een groot ding, waardoor er een stuk van ons dak af moest om het te maken!" Ook is Henk meerdere malen in het buitenland geweest om vriezers te maken. Miami, Toronto, Egypte, Duitsland, Polen, Spanje, noem het maar op. Henk was altijd wel in voor een trip naar het buitenland, overleggen met het thuisfront hoefde dan ook niet.

Een fijne werkplek

Henk herinnert zich de dagen van het kleine, hechte team van vroeger. De spontane uitjes, zoals darten en bowlen, creƫerden een band die hij nog steeds koestert. Hoewel het team nu groter is geworden en het soms lastiger is om die band te behouden, blijft een prettige sfeer en open cultuur onmiskenbaar. Een van de hoogtepunten was het uitje naar Engeland, waar het hele personeel samenkwam voor een onvergetelijk weekend. Van feesten op de boot tot het meemaken van een voetbalwedstrijd in Engeland, het was een moment van samenzijn en plezier dat nog lang in het geheugen van iedereen gegrift zal blijven staan.

Een essentieel onderdeel van deze prettige werkomgeving zijn de connecties met Egber en Jacqueline. "Met Egber en Jacqueline zit het goed. Het zijn goede mensen, gewoon normaal. Je hebt hier veel vrijheid, er is altijd wel wat mogelijk als je iets moet regelen en ze helpen je als dat nodig is." Henk erkent dat als het leiderschap anders was geweest, hij misschien zijn weg elders had gezocht. Maar het prettige leiderschap motiveerde hem om bij SLB Group te blijven.

Een dankwoord

Laten we ook onze waardering uitspreken voor onze andere medewerkers die al 12,5 jaar in dienst zijn: Gerard Boeien, Karl Looij, Guus Tonies en Marvin Schonenberg. Binnenkort zullen we de mijlpalen van onze vijf jubilarissen vieren in 't Cafeeke in Uden.

Bedankt, Henk, en alle andere jubilarissen, voor jullie toewijding en inzet bij SLB Group. Op naar nog vele succesvolle jaren samen!

Ontmoet de auteur

Download de gratis whitepaper

Over hoe u een voorsprong neemt met outsourcing.

Download whitepaper

Whitepaper