Kantoorruimte omgetoverd tot filmlocatie

De medewerkers van RVS NON FERRO stelden half juli hun kantoorruimte tijdelijk beschikbaar voor de opnames van een Nederlandse speelfilm: De Expeditie. Een comedy uit de koker van Teun van den Elzen. De 21-jarige Zeelander combineert zijn studie politicologie met zijn passie voor film. De opnames zijn inmiddels achter de rug en de première staat gepland voor komend voorjaar. Met de locatie van RVS NON FERRO prominent in beeld.

“Een jaar geleden ontstond het idee voor deze film”, vertelt Teun. “Ik vind het fascinerend om te zien hoe mensen met de ex van hun partner omgaan. Een mooie insteek voor een comedy. Het verhaal in het kort: twee jongens, allebei ex van hetzelfde meisje, werken noodgedwongen samen als hun voormalige vriendin Rosa gaat daten met Dario, een gevaarlijke drugscrimineel. Ze sluiten een deal om ervoor te zorgen dat Dario achter de tralies belandt, zodat ze daarna weer om Rosa kunnen strijden.”

Crowdfunding
Teun van den Elzen vertolkt zelf een van de hoofdrollen en regisseert de film. “Samen met onder andere Sean van Berlo, Marco Lopes en Mike de Wolff vertaalden we het idee tot een goed verhaal. En na een succesvolle crowdfundingactie hadden we voldoende budget voor het huren van filmapparatuur. Al snel kregen we de perfecte cast bij elkaar: allemaal jonge en getalenteerde artiesten. En gelukkig mochten we van veel bedrijven in de regio hun bedrijfsruimte gebruiken als filmset. Zoals bij RVS NON FERRO.”

Perfecte filmlocatie
Op zoek naar een geschikte locatie voor het kantoor van de officier van justitie, kwam Teun terecht bij RVS NON FERRO. “Het kantoor van directeur Egbèr Smits was de ideale setting hiervoor”, legt Teun uit. “Het plaatje klopte helemaal, tot aan de vloerkleur toe. Net als de markante schilderijen aan de muur. En ons politiebureau kwam goed uit de verf in de andere kantoorruimtes. We voelden ons hier ontzettend welkom en de medewerking was super! Vooral de sleutelscène met de officier van justitie is erg geslaagd, al zeg ik het zelf.”

Bloopers
De opnames zijn inmiddels afgerond na twee weken fulltime draaien. “Dat is heel intensief”, aldus Teun. “Als regisseur ben je de spil tussen cast en crew. Dan moet je wel het overzicht kunnen bewaren. Gelukkig vind ik die organisatorische kant eromheen juist een uitdaging. De opnamedag bij RVS NON FERRO sprong er in positieve zin uit. Het was er zó gezellig dat we daar de meeste bloopers hebben gemaakt. En het belangrijkste … de locatie heeft de film echt beter gemaakt. Ik kan niet wachten tot de film volgend jaar in de bioscoop draait!”

RVS NON FERRO maakt deel uit van de SLB GROUP. De bedrijven binnen onze groep zijn actief in het hart van de agro- en foodindustrie in Nederland. Dé industrie waarin ons land internationaal gezien een toppositie vervult.

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in cijfers:

+++ tweede exporteur van de wereld op het gebied van agro en food, na de VS +++

+++ derde grootste exporteur op het gebied van machines voor de foodindustrie +++

+++ de op één na grootste exporteur van zuivelproducten ter wereld +++

+++ 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food +++

+++ grootste machinebouwers ter wereld voor kippenslachterijen +++