Innoveren voor galvanische industrie

Voor een Tilburgs bedrijf realiseerde RVS NON FERRO elf hoogwaardige galvanobakken, uitgevoerd in rvs 316L. Deze leverden we compleet met de besturingskast, verwarmingselementen, roerwerken en niveaumeting. Aan de oplevering ging een intensieve test- en ontwikkelfase vooraf.

Onze klant fabriceert en reviseert op wereldwijde schaal onderdelen voor vliegtuigmotoren, zoals de schoepen van een turbinewiel. Een intensieve chemische reiniging is noodzakelijk voordat deze onderdelen gecoat kunnen worden. Dit reinigingsproces vindt plaats in de geïsoleerde galvanobakken.

Doorontwikkeling
Doordat de reinigingsmiddelen bij hoge temperatuur worden gebruikt, produceren deze schadelijke dampen. Om deze dampen direct te kunnen afvoeren, ontwikkelden we een push-pullafzuiging. Dit principe creëert een luchtgordijn boven het vloeistofniveau, waarmee we voorkomen dat de schadelijke dampen vrij spel krijgen. Voor de juiste toepassing hebben we dit proces in onze eigen werkplaats uitgebreid getest en geperfectioneerd in een proefopstelling. Een mooi voorbeeld van doorontwikkeling en meedenken met de klant!

RVS NON FERRO maakt deel uit van de SLB GROUP. De bedrijven binnen onze groep zijn actief in het hart van de agro- en foodindustrie in Nederland. Dé industrie waarin ons land internationaal gezien een toppositie vervult.

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in cijfers:

+++ tweede exporteur van de wereld op het gebied van agro en food, na de VS +++

+++ derde grootste exporteur op het gebied van machines voor de foodindustrie +++

+++ de op één na grootste exporteur van zuivelproducten ter wereld +++

+++ 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food +++

+++ grootste machinebouwers ter wereld voor kippenslachterijen +++