Hoogwaardig laswerk voor aluminium hijsconstructie

Affakkelinstallaties van boorplatforms, raffinaderijen en chemische plants worden ongeveer eens in de zes jaar gereviseerd. Het demonteren en veilig naar beneden brengen van de onderdelen is een uitdagende klus, omdat deze kostbare affakkelinstallaties vaak wel zo’n honderd meter boven de grond uittorenen.

Om dit proces te vereenvoudigen, produceert RVS NON FERRO de aluminium onderdelen van een praktische hijsconstructie, geheel volgens ontwerp van onze klant.

Voordelen van aluminium
Voor het demonteren van affakkelinstallaties is het inzetten van een hijskraan vaak een lastige en dure oplossing. Het gebruik van een aluminium hijsconstructie op maat is zowel goedkoper als effectiever. De losse onderdelen worden via een lier naar het platform gehesen, waar vakmensen de hijsconstructie op grote hoogte handmatig monteren. Juist daarom is gekozen voor het toepassen van aluminium: licht van gewicht terwijl het toch de noodzakelijke sterkte en duurzaamheid biedt. Hoewel er enkele standaardelementen tussen de onderdelen zitten, bestaat het overgrote deel uit projectspecifieke oplossingen.

Veiligheid en kwaliteit
Vanwege de hoge kwaliteits- en veiligheidseisen die aan het eindproduct gekoppeld zijn, produceert RVS NON FERRO volgens de EN 3834-normering en wordt het laswerk uitgevoerd door ASME-gecertificeerde lassers. Alle onderdelen worden onderworpen aan een NDO-onderzoek. Bij RVS NON FERRO zijn alle processen erop gericht om te voldoen aan de strenge eisen die worden gesteld aan zowel de producten als de werkwijze. Daardoor zijn specialistische projecten, zoals deze aluminium hijsconstructie, bij ons in vertrouwde handen. Ook op honderd meter boven de grond!

RVS NON FERRO maakt deel uit van de SLB GROUP. De bedrijven binnen onze groep zijn actief in het hart van de agro- en foodindustrie in Nederland. Dé industrie waarin ons land internationaal gezien een toppositie vervult.

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in cijfers:

+++ tweede exporteur van de wereld op het gebied van agro en food, na de VS +++

+++ derde grootste exporteur op het gebied van machines voor de foodindustrie +++

+++ de op één na grootste exporteur van zuivelproducten ter wereld +++

+++ 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food +++

+++ grootste machinebouwers ter wereld voor kippenslachterijen +++