Fraaie podiumplek voor medewerker RVS NON FERRO

Matthijs Verbruggen kon vanaf maandag 5 maart flink aan de bak in de RDM Campus in Rotterdam. Vier dagen lang waren hier de nationale finales van de VakkanjerWedstrijden. De 20-jarige medewerker van RVS NON FERRO was binnen zijn discipline een van de vijf finalisten van deze beroepenwedstrijd voor talenten binnen de sector metaal en metalektro.

De prijsuitreiking vond zaterdag 17 maart plaats in de Rotterdamse Ahoy. Matthijs haalde het podium met een fraaie derde plaats.

Plaatconstructie
Matthijs kwam uit op het onderdeel ‘Plaatconstructie’ en kreeg de opdracht om in vier dagen tijd een zo goed mogelijk werkstuk af te leveren. Zowel het vervaardigen van een uitslag uit plaatstaal als het maken van een frame kwam daarbij aan bod. Uiteraard moest alles uiteindelijk tot één geheel gemonteerd worden. “De moeilijkheid van dit werkstuk zat vooral in de uitslagen van het plaatwerk, terwijl het frame redelijk eenvoudig te maken was”, blikt Matthijs terug.

Waardevolle ervaring
De eerste finaledag startte met een rondleiding door de werkplaats van de RDM Campus. “De rest van de tijd heb ik besteed ik aan het maken van een nauwkeurige uitslag op tekening, die ik de volgende dag overnam op een stalen plaat”, vervolgt Matthijs. “Daarna ben ik aan het frame begonnen, nog voordat ik kon gaan zetten aan de kantbank. Daar kon ik woensdag weer mee verder, net zoals met het lassen van het plaatwerk en het frame. Op de laatste finaledag heb ik het laswerk afgerond en het werkstuk netjes afgewerkt door de lassen op te poetsen en spatjes weg te halen.” Al met al kijkt Matthijs tevreden terug op een waardevolle ervaring die hij meeneemt in zijn werkzaamheden voor RVS NON FERRO.

Matthijs Verbruggen, rechts op de foto, viert zijn derde plaats. (foto: DigiDaan)

RVS NON FERRO maakt deel uit van de SLB GROUP. De bedrijven binnen onze groep zijn actief in het hart van de agro- en foodindustrie in Nederland. Dé industrie waarin ons land internationaal gezien een toppositie vervult.

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in cijfers:

+++ tweede exporteur van de wereld op het gebied van agro en food, na de VS +++

+++ derde grootste exporteur op het gebied van machines voor de foodindustrie +++

+++ de op één na grootste exporteur van zuivelproducten ter wereld +++

+++ 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food +++

+++ grootste machinebouwers ter wereld voor kippenslachterijen +++