Kwaliteit en veiligheid:
Geen handboek, maar een mentaliteit
Kwaliteit en veiligheid worden bij ons in één adem genoemd. Samen vormen ze het fundament van ons bedrijf en de systemen die we ontwikkelen.
Kwaliteit, continuïteit en voedselveiligheid zijn in de voedselverwerkende industrie van doorslaggevend belang. Voor de vegamarkt liggen de eisen vaak nóg hoger, zeker als het gaat om samengestelde producten, waarbij verse (biologische) grondstoffen snel verwerkt moeten worden.
Consumenten die vegetarische producten of vleesvervangers kopen, zijn immers extra kritisch op het gebied van bijvoorbeeld dierenwelzijn en duurzame verpakking. Niet voor niets worden producenten van vleesvervangers over het algemeen extra vaak en extra streng geaudit.
Tegelijkertijd neemt de druk om kostenefficiënt te produceren snel toe. Naast een groei in productdiversiteit zien we immers ook een sterke toename van de concurrentie.
Kostenefficiënte productie wordt daardoor voor alle schakels in de keten belangrijker. Dat vraagt om food processing systemen die enerzijds kostenefficiënt zijn, maar anderzijds geen enkele concessie doen op het gebied van kwaliteit.
We zijn in staat om de hoogste kwaliteitseisen op het gebied van voedselveiligheid te waarborgen. Zo hebben we essentiële lascertificeringen in huis en werken we conform de eisen van HACCP, EHEDG en HDN.
Daarnaast hebben we ruime ervaring op het gebied van automatische reiniging: Cleaning In Place (CIP). Zo wordt het systeem geheel automatisch gereinigd, met een warme of koude vloeistof.
Doordat de meeste vleesvervangers zoveel mogelijk op vlees moeten lijken, zijn hun productieprocessen veelal hetzelfde als die voor vlees: van mengen en garen tot en met coaten en frituren. RVS NON FERRO heeft op al deze gebieden ruimschoots zijn sporen verdiend.
Bovendien kopen we slim in en zijn we ijzersterk op het gebied van projectmanagement. Door in co-creatie met de opdrachtgever steeds het optimum na te streven, slagen we erin om zeer kosten-, tijd- en energie-efficiënt te bouwen.
Het verplaatsen van grondstoffen of voedselproducten.
Het automatisch beladen van grondstoffen.
Tijdelijke opslag van grondstoffen voor meer efficiëntie en minimaal verlies.
Het koelen of invriezen van grondstoffen en voedselproducten.
Het verhitten, verwarmen of pasteuriseren van grondstoffen en voedselproducten.
Het wegen van grondstoffen voor consistente resultaten.
Nauwkeurige dosering en maximale flexibiliteit.
Het mixen of mengen van grondstoffen zoals poeders en vloeistoffen.
Kwaliteit en veiligheid worden bij ons in één adem genoemd. Samen vormen ze het fundament van ons bedrijf en de systemen die we ontwikkelen.