Vega

Vooruitstrevende producenten met hoge kwaliteitseisen vinden in ons hun partner.

Bekijk systemen

Verwerkingssystemen voor de vegamarkt

Extra hoge kwaliteitseisen

Kwaliteit, continuïteit en voedselveiligheid zijn in de voedselverwerkende industrie van doorslaggevend belang. Voor de vegamarkt liggen de eisen vaak nóg hoger, zeker als het gaat om samengestelde producten, waarbij verse (biologische) grondstoffen snel verwerkt moeten worden.

Consumenten die vegetarische producten of vleesvervangers kopen, zijn immers extra kritisch op het gebied van bijvoorbeeld dierenwelzijn en duurzame verpakking. Niet voor niets worden producenten van vleesvervangers over het algemeen extra vaak en extra streng geaudit.

Kostenefficiëntie steeds belangrijker

Tegelijkertijd neemt de druk om kostenefficiënt te produceren snel toe. Naast een groei in productdiversiteit zien we immers ook een sterke toename van de concurrentie.

Kostenefficiënte productie wordt daardoor voor alle schakels in de keten belangrijker. Dat vraagt om food processing systemen die enerzijds kostenefficiënt zijn, maar anderzijds geen enkele concessie doen op het gebied van kwaliteit.

Dat vraagt om RVS NON FERRO

HACCP, EHEDG en HDN

We zijn in staat om de hoogste kwaliteitseisen op het gebied van voedselveiligheid te waarborgen. Zo hebben we essentiële lascertificeringen in huis en werken we conform de eisen van HACCP, EHEDG en HDN.

Daarnaast hebben we ruime ervaring op het gebied van automatische reiniging: Cleaning In Place (CIP). Zo wordt het systeem geheel automatisch gereinigd, met een warme of koude vloeistof.

IJzersterk projectmanagement

Doordat de meeste vleesvervangers zoveel mogelijk op vlees moeten lijken, zijn hun productieprocessen veelal hetzelfde als die voor vlees: van mengen en garen tot en met coaten en frituren. RVS NON FERRO heeft op al deze gebieden ruimschoots zijn sporen verdiend.

Bovendien kopen we slim in en zijn we ijzersterk op het gebied van projectmanagement. Door in co-creatie met de opdrachtgever steeds het optimum na te streven, slagen we erin om zeer kosten-, tijd- en energie-efficiënt te bouwen.

Neem direct contact op

Of bel ons: +31(0)41 322 50 00

Toepassingen Vega

Transporteren

Het verplaatsen van grondstoffen of voedselproducten.

Beladen

Het automatisch beladen van grondstoffen.

Bufferen

Tijdelijke opslag van grondstoffen voor meer efficiëntie en minimaal verlies.

Koelen

Het koelen of invriezen van grondstoffen en voedselproducten.

Verhitten

Het verhitten, verwarmen of pasteuriseren van grondstoffen en voedselproducten.

Wegen

Het wegen van grondstoffen voor consistente resultaten.

Doseren

Nauwkeurige dosering en maximale flexibiliteit.

Mengen

Het mixen of mengen van grondstoffen zoals poeders en vloeistoffen.

Kwaliteit en veiligheid:
Geen handboek, maar een mentaliteit

Kwaliteit en veiligheid worden bij ons in één adem genoemd. Samen vormen ze het fundament van ons bedrijf en de systemen die we ontwikkelen.

Meer informatie

Download de gratis whitepaper

Over hoe u een voorsprong neemt met outsourcing.

Download whitepaper

Whitepaper