Brood en Banket

We zijn thuis in de wereld van brood en banket.

Bekijk systemen

Industriële verwerkingssystemen voor brood en banket

Nieuwe ontwikkelingen, hoge eisen

Er gebeurt veel in de wereld van brood en banket. Enerzijds zien we dat schaalvergroting leidt tot een stijgende vraag in handling equipment. Anderzijds merken we dat dergelijke systemen en machines niet veel (extra) ruimte in beslag mogen nemen.

Ondertussen zijn de eisen op het gebied van kwaliteit, continuïteit en voedselveiligheid onverminderd hoog. Het gaat bij brood en banket immers om delicate producten waarbij hygiëne een belangrijke rol speelt. Zéker in combinatie met andere gevoelige producten, zoals melk- en zuivelproducten.

Kostenefficiëntie belangrijk

Binnen dat samenspel van factoren blijft ook kostenefficiëntie een grote factor van belang. Vanuit concurrentieoogpunt, maar ook omdat de consument dat simpelweg eist.

Dat vraagt om roestvaststalen systemen die kostenefficiënt zijn, zonder dat er ook maar iets ingeleverd wordt op het gebied van kwaliteit.

Dat vraagt om RVS NON FERRO

Alles volgens de strengste kwaliteitsnormen

HACCP, EHEDG en HDN zijn vanzelfsprekendheden bij RVS NON FERRO. Ook alle essentiële lascertificeringen hebben we in huis. En als het gaat over automatische reiniging (Cleaning In Place), dan spreken we uit ervaring.

Dat betekent dat werken volgens de strengste kwaliteitsnormen het uitgangspunt is bij alles wat we doen. We kunnen niet anders en willen niet anders.

IJzersterk projectmanagement

Maar hoogwaardig en kostenefficiënt produceren vraagt om nog iets anders: slim projectmanagement. In de loop der jaren hebben we een uiterst efficiënte aanpak ontwikkeld, waardoor we zeer kosten-, tijd- en energie-efficiënt bouwen.

Bovendien kopen we slim in en werken we bij voorkeur in co-creatie met de opdrachtgever. Alleen zo bereik je immers samen het gewenste optimum.

Neem direct contact op

Of bel ons: +31(0)41 322 50 00

Uitgelichte case

Dawn Foods Benelux

Proactief en oplossingsgericht meedenken is voor ons een vanzelfsprekendheid. Eigenschappen die Dawn Foods in Steenbergen goed van pas kwamen bij het re-engineeren van een bestaande spiraalvriezer.

Lees verder

Toepassingen Brood en Banket

Transporteren

Het verplaatsen van grondstoffen of voedselproducten.

Beladen

Het automatisch beladen van grondstoffen.

Bufferen

Tijdelijke opslag van grondstoffen voor meer efficiëntie en minimaal verlies.

Koelen

Het koelen of invriezen van grondstoffen en voedselproducten.

Verhitten

Het verhitten, verwarmen of pasteuriseren van grondstoffen en voedselproducten.

Wegen

Het wegen van grondstoffen voor consistente resultaten.

Doseren

Nauwkeurige dosering en maximale flexibiliteit.

Mengen

Het mixen of mengen van grondstoffen zoals poeders en vloeistoffen.

Kwaliteit en veiligheid:
Geen handboek, maar een mentaliteit

Kwaliteit en veiligheid worden bij ons in één adem genoemd. Samen vormen ze het fundament van ons bedrijf en de systemen die we ontwikkelen.

Meer informatie

Download de gratis whitepaper

Over hoe u een voorsprong neemt met outsourcing.

Download whitepaper

Whitepaper