Honderdste ketel voor machinebouwer dankzij sterk laswerk

RVS NON FERRO vervaardigt al sinds 2008 onderdelen van op maat gemaakte ketels voor een machinebouwer in de vleesverwerkende industrie. Dit jaar produceerden we het honderdste exemplaar voor deze grote, internationale speler in de foodsector.

Maar daar blijft het niet bij. De verwachting is dat er komend jaar weer vijfentwintig ketels bij komen. Doorslaggevend voor deze succesvolle samenwerking zijn de unieke laskwaliteiten van RVS NON FERRO.

Verschillende machinecomponenten
In deze ketels worden vleesproducten zoals hamburgers en kipnuggets voorgegaard. Na het frituren vinden de ingevroren producten hun weg naar de winkels. De complete machine bestaat – naast de ketel – uit onder meer een verwarmingselement en afzuigkap. Tot nu toe realiseerde RVS NON FERRO alleen de ketels, maar sinds enige tijd bouwen we niet alleen de ketel, maar de complete machine.

Specialistisch laswerk
Als het gaat om machines voor de foodsector, is hygiëne erg belangrijk. Omdat er in de machine absoluut geen vuil mag achterblijven, worden alle onderdelen tweezijdig en glad afgelast. Dit gebeurt zeer zorgvuldig en subtiel, aangezien lassen kan leiden tot kromtrekken van het dunne rvs plaatwerk. Het is de kunst om hierin de juiste balans te vinden. De afwerkingsfase is dan ook erg arbeidsintensief en vraagt om extra vaardigheden van de lassers. Dat de lassers van RVS NON FERRO hun vak verstaan, bewijst de succesvolle productie van meer dan honderd ketels wel. Daarnaast zien wij niet alleen uitdaging in die hoge afwerkingskwaliteit, maar ook in het blijvend garanderen van leverbetrouwbaarheid en flexibiliteit richting onze opdrachtgevers.

RVS NON FERRO maakt deel uit van de SLB GROUP. De bedrijven binnen onze groep zijn actief in het hart van de agro- en foodindustrie in Nederland. Dé industrie waarin ons land internationaal gezien een toppositie vervult.

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in cijfers:

+++ tweede exporteur van de wereld op het gebied van agro en food, na de VS +++

+++ derde grootste exporteur op het gebied van machines voor de foodindustrie +++

+++ de op één na grootste exporteur van zuivelproducten ter wereld +++

+++ 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food +++

+++ grootste machinebouwers ter wereld voor kippenslachterijen +++