Honderdste ketel voor machinebouwer

Dankzij sterk laswerk

Egbèr Smits
Directeur

RVS NON FERRO vervaardigt al sinds 2008 onderdelen van op maat gemaakte ketels voor een machinebouwer in de vleesverwerkende industrie. Dit jaar produceerden we het honderdste exemplaar voor deze grote, internationale speler in de foodsector.

Maar daar blijft het niet bij. De verwachting is dat er komend jaar weer vijfentwintig ketels bij komen. Doorslaggevend voor deze succesvolle samenwerking zijn de unieke laskwaliteiten van RVS NON FERRO.

Verschillende machinecomponenten

In deze ketels worden vleesproducten zoals hamburgers en kipnuggets voorgegaard. Na het frituren vinden de ingevroren producten hun weg naar de winkels. De complete machine bestaat – naast de ketel – uit onder meer een verwarmingselement en afzuigkap. Tot nu toe realiseerde RVS NON FERRO alleen de ketels, maar sinds enige tijd bouwen we niet alleen de ketel, maar de complete machine.

Specialistisch laswerk

Als het gaat om machines voor de foodsector, is hygiëne erg belangrijk. Omdat er in de machine absoluut geen vuil mag achterblijven, worden alle onderdelen tweezijdig en glad afgelast. Dit gebeurt zeer zorgvuldig en subtiel, aangezien lassen kan leiden tot kromtrekken van het dunne rvs plaatwerk. Het is de kunst om hierin de juiste balans te vinden. De afwerkingsfase is dan ook erg arbeidsintensief en vraagt om extra vaardigheden van de lassers. Dat de lassers van RVS NON FERRO hun vak verstaan, bewijst de succesvolle productie van meer dan honderd ketels wel. Daarnaast zien wij niet alleen uitdaging in die hoge afwerkingskwaliteit, maar ook in het blijvend garanderen van leverbetrouwbaarheid en flexibiliteit richting onze opdrachtgevers.

Ontmoet de auteur

Egbèr Smits
Directeur

Let's connect