De diensten die wij leveren

Wij ontwerpen, bouwen en optimaliseren machines die naadloos in te passen zijn in uw productielijn. Onze aanpak kenmerkt zich door volledige ketenregie, met een uitstekende projectbegeleiding als basis. Wij nemen na de engineeringsfase uw machine in productie en leveren deze vanuit onze assemblageafdeling stekkerklaar bij u af. Dit doen wij voor OEM-bedrijven in de voedingsmiddelen-, zuivel- en farmaceutische industrie waar (voedsel)veiligheid en hygiëne voorop staan.

Engineering

RVS NON FERRO loopt voorop op het vlak van development en engineering. Daarbij draait het om het verder ontwikkelen van bestaande machines en de technische uitwerking ervan. Met onze focus op value-engineering gaan onze engineers met uw machines aan de slag om voor u kosten te besparen. Wat kan slimmer, goedkoper, effectiever en beter? Wij nemen u uw engineeringsvraagstukken volledig uit handen, zodat u zich kunt richten op uw corebusiness.

Kennis, vakmanschap en oplossingsgerichte houding
U treft bij ons een sterke combinatie van (her)ontwerp-, product- en maakbaarheidskennis. Samen met een oplossingsgerichte houding zorgt dit voor uitgekiende ontwerpen voor complete machines en kritische onderdelen. Ons onderscheidend vermogen? We investeren uitdrukkelijk in duurzame partnerships met onze opdrachtgevers. Juist door voortdurend met u mee te denken komen we samen tot de slimste oplossingen, en vergroten wij de marge tussen uw kost- en verkoopprijs.

Propeller cap: pronkstuk door precisie
Productie

Bij de productie van machines en frames draait het om een uitgebalanceerde mix van mens en techniek. RVS NON FERRO beschikt over een uiterst compleet productieapparaat met een modern machinepark. Maar wat ons echt onderscheidt, zijn onze vakmensen. U werkt samen met goed opgeleide en gekwalificeerde professionals die graag worden uitgedaagd. Onze drive om voortdurend te verbeteren herkent u in al onze processen. En in de resultaten waar we naartoe werken.

Scherp oog voor kostenefficiency
RVS NON FERRO zoekt voortdurend naar kansen om uw concurrentiepositie te versterken. Ons geavanceerde ERP-systeem speelt daarbij een voorname rol. Hierdoor profiteert u van efficiency, korte doorlooptijden en optimaal inzicht in de status en voortgang van uw project. Aandacht voor kostenefficiency loopt als een rode draad door onze processen. Zo produceren wij hoogwaardige en specialistische onderdelen en machines in eigen beheer, en kiezen we er tegelijkertijd voor om een deel van de productie uit te besteden aan vaste partners. Dit maakt ons concurrerend en flexibel. Uiteraard gaat dit gepaard met een goede borging van de kwaliteit en de veiligheid. RVS NON FERRO is ISO- en VCA**-gecertificeerd en beschikt over de meest uitgebreide laskwalificaties. Bovendien voldoen we aan de strengste kwaliteitseisen op het vlak van voedselveiligheid en op bacteriologisch gebied.

Projectteam als basis voorbeeldinstallatie
Assemblage

Machines op onze eigen locatie assembleren en vervolgens stekkerklaar bij u afleveren: ook op dit gebied laten we bij RVS NON FERRO niets aan het toeval over. Bij assemblage draait het om het compleet samenstellen van machines, zowel werktuigbouwkundig als elektrisch. Voor een vlot en feilloos verloop gaan we daarbij uiterst nauwkeurig en efficiënt te werk, met als basis de juiste inkoopkanalen, een adequate aanpak en doordachte aansturing.

Ook voor correctief en preventief onderhoud
Natuurlijk maakt elke machine bij ons de nodige draaiuren voor een uitgebreide test. Het voordeel voor u als opdrachtgever? Wij leveren een complete machine bij u af die direct in bedrijf kan worden gesteld in de productielijn. Door onze kennis van uw machines zijn we ook uw partner voor service on-site: van het uitvoeren van reparatiewerkzaamheden tot preventief onderhoud.

Flotation cells: maatwerk voor de mijnbouw

RVS NON FERRO maakt deel uit van de SLB GROUP. De bedrijven binnen onze groep zijn actief in het hart van de agro- en foodindustrie in Nederland. Dé industrie waarin ons land internationaal gezien een toppositie vervult.

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in cijfers:

+++ tweede exporteur van de wereld op het gebied van agro en food, na de VS +++

+++ derde grootste exporteur op het gebied van machines voor de foodindustrie +++

+++ de op één na grootste exporteur van zuivelproducten ter wereld +++

+++ 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food +++

+++ grootste machinebouwers ter wereld voor kippenslachterijen +++