"Nooit uitgeleerd bij deze veelzijdige organisatie"

Het verhaal van Mark Wolbertus, hoofd inkoop en uitbesteder bij SLB GROUP

Mark Wolbertus
Inkoop / Uitbesteding

Gevarieerde en uitdagende projecten, de kans om met de techniek verbonden te blijven en een fijn team van betrokken collega’s. Voor Mark Wolbertus komt het allemaal perfect samen in zijn baan als hoofd inkoop en uitbesteder bij SLB GROUP. “Ik krijg hier met alle facetten van het inkoopvak te maken. Ook kom ik in aanraking met de nieuwste technieken en materialen. Kortom, ik ben nooit uitgeleerd bij SLB GROUP!”

Na een studie elektrotechniek begon Mark bij Defensie. Hier rolde hij in het inkoopvak, een stap die hem goed beviel. Daarna werkte hij bij diverse technische organisaties. “Al bij Defensie nam ik me voor om als inkoper te blijven werken, maar dan wél in de technische hoek. Het is nooit saai in deze branche; ontwikkelingen volgen elkaar snel op.” Het was voor Mark een belangrijke reden om ruim vijf jaar geleden het gesprek aan te gaan met SLB GROUP, toen een recruiter hem benaderde via LinkedIn. “Ik ontdekte dat SLB GROUP uit diverse businessunits bestond en kreeg de kans om de inkoop te verzorgen voor al deze onderdelen. En dat leek me superafwisselend.”

Iedere werkdag is anders

Marks verwachting kwam uit: na ruim vijf jaar is nog steeds iedere werkdag anders. “Ik ben bij de meeste projecten van a tot z betrokken. En letterlijk ieder project brengt voor mij andere uitdagingen met zich mee. Het geeft me veel voldoening om die uitdagingen in goede banen te leiden. Zo heb ik het ene moment een kick-off met een projectteam over de realisatie van een kalkmelkinstallatie. Op basis van de wensen en het budget zoek ik geschikte toeleveranciers en vraag ik offertes op. Een ander moment regel ik tijdens de uitvoering kritische onderdelen die met spoed nodig zijn. Of ik bezoek enkele vaste leveranciers om de samenwerking te evalueren. En dit zijn nog maar enkele voorbeelden van mijn afwisselende taken.”

Persoonlijke ontwikkeling

SLB GROUP telt ongeveer vijftig medewerkers, verdeeld over de diverse businessunits. “We zitten op kantoor per businessunit bij elkaar, maar kunnen altijd bij iedereen terecht voor vragen of advies. Dat is typisch SLB GROUP: er heerst een open cultuur en de lijnen zijn kort. Omdat ik voor alle businessunits werk, is dat extra fijn. Daarnaast merk ik dat er hier veel oog is voor persoonlijke ontwikkeling. Zo volg ik momenteel de Nevi-opleiding, mede mogelijk gemaakt door SLB GROUP. En heb ik regelmatig ontwikkelgesprekken met mijn leidinggevende, waarin ik altijd kan aangeven waar mijn ambities liggen.”

Schakel in het maakproces

Bij SLB GROUP vindt de productie van de machines en installaties grotendeels plaats in eigen huis. “Daardoor zie ik de projecten waaraan ik werk letterlijk ontstaan”, vertelt Mark. “Ik loop regelmatig een ronde in onze werkplaats om te zien hoe projecten zich ontwikkelen. Vaak zie ik dan de indrukwekkende machines of installaties, waarvan ik in de beginfase de tekeningen zag. Het maakt me echt trots dat ik een schakel ben in deze mooie productieprocessen.”

Word jij de nieuwe collega van Mark?

SLB GROUP groeit! Daarom zoeken we nieuwe collega’s die samen met ons mooie successen willen boeken. Bekijk hier onze vacatures voor een technisch inkoper, lasspecialist, werkvoorbereider mechatronica en monteur installaties en machines. En wie weet word jij de nieuwe collega van Mark!

Ontmoet de auteur

Mark Wolbertus
Inkoop / Uitbesteding

Let's connect

Download de gratis whitepaper

Over hoe u een voorsprong neemt met outsourcing.

Download whitepaper

Whitepaper