Nieuwe sapbuffertanks voor Hessing

3 stuks van 1500 liter, uitgevoerd in RVS 316L

Roy Kling
Sales New Business

RVS NON FERRO engineerde en produceerde met succes drie sapbuffertanks voor Hessing. Het gaat om tanks van 1500 liter, uitgevoerd in RVS 316L, die elk zijn voorzien van roerwerk, pomp en het leidingwerk met afsluiters naar de afvulmachines. Dit betekent de eerste stap op weg naar een volautomatisch verwerkingsproces en een uitbreiding van de productielocatie in Uden.

Hessing levert een breed assortiment van voorgesneden groente en diverse fruitproducten aan meerdere supermarktketens. Om aan de toegenomen vraag van verse fruitsappen en smoothies te voldoen, werkt het bedrijf aan de noodzakelijke capaciteitsuitbreiding. De drie nieuwe sapbuffertanks spelen daarin een belangrijke rol.

Buffertanks voor Hessing

De verse vruchten worden eerst geperst waarna het sap, al dan niet vermengd met andere sappen, naar de buffertanks wordt gepompt. In de buffertank houdt een roerwerk het sap in beweging, zodat altijd dezelfde kwaliteit sap in de afvulmachines terechtkomt. Zo dragen de nieuwe sapbuffertanks direct bij aan een vloeiender en snellere afhandeling van het proces.

Pre-engineering

Samen met de klant voerde RVS NON FERRO de pre-engineering uit om het complete traject te optimaliseren en automatiseren. Zo bepaalden we gezamenlijk hoe we de nieuwe installatie optimaal zouden kunnen bouwen en plaatsen. Als de gehele installatie is geplaatst, gaat vanaf dat moment alles volledig automatisch: vanaf het persen, bufferen en mengen tot het afvullen van de drankjes. Het succesvol installeren van de drie sapbuffertanks betekent de eerste belangrijke stap richting de gewenste kwaliteits- en efficiencyverbetering.

Ontmoet de auteur

Roy Kling
Sales New Business

Let's connect

Download de gratis whitepaper

Over hoe u een voorsprong neemt met outsourcing.

Download whitepaper

Whitepaper