Investeren in kennis

Uniek samenwerkingsverband van zo'n tachtig metaalbedrijven in de regio Oss-Uden-Veghel

Egbèr Smits
Directeur

Techniek staat nooit stil. Investeren in kennis is daarom van vitaal belang om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in deze constant veranderende wereld. Bij de SLB GROUP stimuleren we onze mensen om te blijven doorleren. Een meerwaarde voor de organisatie én de medewerkers zelf.

Al jaren werkt de SLB GROUP, de moederorganisatie van RVS NON FERRO, samen met de Stichting Metaal Opleiding (SMO). Dit is een samenwerkingsverband van zo’n tachtig metaalbedrijven in de regio Oss-Uden-Veghel om jong talent te enthousiasmeren voor een baan in de metaalindustrie, bijvoorbeeld door ze praktijkervaring te laten opdoen.

Studeren én praktijkervaring

Veel studenten van ROC de Leijgraaf leerden via SMO de kneepjes van het technische vak bij de SLB GROUP. Ook op dit moment zijn er drie studenten op deze manier actief, zo ook Björn van der Heijden. Hij volgt de opleiding monteur mechatronica bbl niveau 3 bij ROC de Leijgraaf, en werkt bij SLB productie onder meer aan een opdracht voor de controle van een machine. Dit doet hij samen met zijn begeleider Henk Kniest. “Het is heel chill dat ik kan studeren en tegelijkertijd al praktijkervaring opdoe. En daarbij is het salaris natuurlijk heel leuk. Een stage van tien weken zou te kort zijn om alles te kunnen leren over de praktijk van mechatronica. Deze combinatie van leren en werken is ideaal”, zegt hij blij.

Prettige balans

Niet alleen op mbo-niveau, maar ook op hbo-niveau zijn er volop mogelijkheden bij de SLB GROUP. Tim Henger staat op dit moment in de assemblage  bij SLB productie en volgt momenteel twee avonden in de week een hbo-studie werktuigbouwkunde en engineering. “Ik zit niet graag stil en ben het liefst de hele dag bezig. De combinatie van werk en school vind ik een prettige balans. Ik heb een tijdje een voltijd studie gedaan, maar miste de uitdaging en de combinatie van leren en werken.” Tim ziet een positie als engineer binnen de SLB GROUP zeker zitten. “Mijn eigen kennis en ervaring toepassen op ambachtswerk, dat lijkt me heel uitdagend.” Hij hoopt in 2020 af te studeren. En naast het toepassen van zijn studie in de praktijk, wil hij zijn opgedane kennis óók hobbymatig toepassen, namelijk op zijn eigen woning. Zo staan verbeteringen als klimaatbeheersing zonder energie of een verduurzaming door goede isolatie op de planning.

Mogelijkheden

De combinatie van werken en leren: de SLB GROUP beveelt het iedereen aan. “Het is de perfecte manier om te investeren in je toekomst”, aldus directeur Egbèr Smits van de SLB GROUP. Hij bezocht in januari een inspiratieavond van Rotary Meierijstad over het volgen van een universitaire opleiding naast je baan. Professoren van vier topuniversiteiten vertelden over innovatie, de digitale transitie, én over food en agribusiness van de toekomst. Vooral het laatste thema was voor SLB GROUP razend interessant. Egbèr : “We zoeken altijd naar mogelijkheden voor onze medewerkers om hun werk te combineren met een opleiding. Zelf bezoek ik veel seminars over diverse onderwerpen en daarnaast zou ik ook graag nog een keer colleges volgen.”

Ontmoet de auteur

Egbèr Smits
Directeur

Let's connect

Download de gratis whitepaper

Over hoe u een voorsprong neemt met outsourcing.

Download whitepaper

Whitepaper