RVS machinebouw voedingsmiddelenindustrie

Producten verbeteren en kostenefficiënt (blijven) produceren

Hein van de Wetering
Commercieel Manager

Hoe kunnen we enerzijds onze producten verbeteren en anderzijds kostenefficiënt blijven produceren? Een vraag die u zich als food OEM’er ongetwijfeld stelt als het gaat om de productie van de allerbeste machines. U wilt uw concurrentie die ook voor het beste gaat natuurlijk voorblijven. Outsourcing kan dan zomaar het sleutelwoord zijn.

RVS machinebouw outsourcing

Als OEM’er in de voedingsmiddelenindustrie wilt u presteren: de juiste kwaliteit leveren tegen de juiste randvoorwaarden. En dat wilt u beter doen dan uw concurrenten, die wilt u voorblijven. Om die concurrenten voor te blijven, is het belangrijk om uw machines continu te verbeteren. Outsourcing van rvs machinebouw kan substantieel bijdragen aan kostenefficiënte productie.

Het doel is drieledig: uw kosten reduceren, doorlooptijden versnellen en leverbetrouwbaarheid vergroten.

Modulaire bouw

Een manier om dat te bewerkstelligen is modulaire bouw. Veel food OEM’ers en leveranciers die werken in de machinebouw voedingsmiddelenindustrie weten dat en werken er al langer mee. Ze weten uit ervaring dat deze manier van produceren werkt bij zowel repeterende opdrachten als kleine series. Zo besparen ze kosten en hebben ze de kans hun rvs machines voortdurend en heel gericht te verbeteren.

RVS machinebouw

In veel gevallen produceren ze een stuk goedkoper én sneller. Omdat ze generieke onderdelen toepassen in plaats van ‘one offs’ verbetert de kwaliteit. Maar generiek in plaats van specifiek werken betekent ook concessies doen. Daardoor kan de kwaliteit van uw machines juist weer onder druk komen te staan. Lees hier nog meer over in onze whitepaper.

Machinebouw voedingsmiddelenindustrie

Een duivels dilemma. Een nieuwe machine ontwerpen en maken stelt u voor vele, cruciale keuzes. Als u de samenwerking met uw toeleveranciers goed inricht, profiteert u optimaal van hun specialistische mechanische kennis. Niet voor niets kiezen veel OEM’ers er de laatste jaren voor om de mechanische ontwikkeling en/of productie van hun machines (deels) uit te besteden.

Met het outsourcen van rvs machinebouw maken ze van ‘vaste’ kosten, ‘variabele’ kosten. Op mechanisch gebied is investeren in kennis niet meer nodig. En door kennis te delen laat u Early Supplier Involvement (ESI) echt voor u werken.

Voorbeeld uit de praktijk

Een goed voorbeeld van outsourcing rvs machinebouw is onze samenwerking met een Duitse OEM’er voor een van de grootste fabrikanten van kant-en-klaarmaaltijden in Finland. Zij hadden kwalitatief hoogwaardige systemen nodig om soepen te garen en vervolgens terug te brengen naar een hanteerbare temperatuur. RVS NON FERRO leverde twee spiraalkokers en twee spiraalkoelers.

Machinebouw voedingsmiddelenindustrie

In opdracht van onze klant leidde het team van RVS NON FERRO dit project in goede banen. We waren onder andere verantwoordelijk voor de engineering, de productie (inclusief inkoop en uitbesteden van onderdelen), de montage, het transport en het projectmanagement op locatie in Finland. In dit hele traject werkten we nauw samen met onze partner, de eindklant en de organisatie die het toekomstige onderhoud van de food handling systems voor haar rekening neemt.

Drie doorslaggevende samenwerkingsaspecten

Een gespecialiseerd toeleverancier of ‘system supplier’ als verlengstuk van uw organisatie en/of die van uw klant. In onze ervaring als specialist in machinebouw voedingsmiddelenindustrie, is deze intensieve manier van samenwerken een vorm van outsourcing die beide partijen veel voordeel oplevert. Drie belangrijke aspecten in de samenwerking maken hierbij echt het verschil.

Voldoet de samenwerking aan die drie aspecten, dan mag u goede resultaten verwachten, blijkt uit onze praktijk:

  • Minder kosten (20-30%)
  • Snellere doorlooptijden (10-20%)
  • Hogere leverbetrouwbaarheid (10-20%)
     

De drie doorslaggevende samenwerkingsaspecten voor succes bij outsourcing machinebouw voedingsmiddelenindustrie staan beschreven in de gratis whitepaper. Als u goed naar deze drie aspecten kijkt, kunt u met outsourcing uw marktpositie aanzienlijk versterken.

Doe er uw voordeel mee!

Ontmoet de auteur

Hein van de Wetering
Commercieel Manager

Let's connect

Download de gratis whitepaper

Over hoe u een voorsprong neemt met outsourcing.

Download whitepaper

Whitepaper