Over RVS NON FERRO

RVS NON FERRO heeft zijn oorsprong in 1963 en maakt deel uit van de SLB GROUP, een familiebedrijf met een internationale scope. Typerend voor RVS NON FERRO zijn de solide oplossingen van roestvast staal, met turnkey opgeleverde machines voor uw OEM-bedrijf als hoofddoel. Daarbij lopen we voorop in kennis, vakmanschap en flexibiliteit.

Proactieve aanpak
Jarenlange ervaring is één, maar een doordachte organisatie-inrichting is minstens zo belangrijk. Juist deze combinatie biedt u de garantie van kwaliteit, een betrouwbare levering en een proactieve aanpak. Daarbij is de volledige ketenregie bij ons in goede handen: van engineering en productie tot assemblage en service.

Specialist in machinebouw

RVS NON FERRO is als specialist in machine- en framebouw een vaste partner voor een breed scala aan opdrachtgevers in de food-, zuivel- en farmaceutische industrie. Zij kiezen voor ons vanwege de strakke procesbeheersing en onze oplossingsgerichte houding. Onze meerwaarde optimaal ervaren? Leg dan de (re-)engineering van uw machines bij ons neer. Met slimme optimalisaties vergroten wij de marge tussen uw kost- en verkoopprijs.

Op de volgende punten maken wij het verschil:

 • Gedegen projectleiding, strakke organisatie en procesbeheersing
 • Oplossingsgerichte houding
 • Third part equipment en value-engineering
 • Veel aandacht voor opleiding en ontwikkeling
 • Borging van kwaliteit en veiligheid
 • Meedenken en innoveren: wij verbeteren machines
 • Vakmensen met passie voor roestvast staal
 • Specialisten op het gebied van lassen
 • Specialisten op het gebied van voedselveiligheid
 • Bouwen en ontwerpen van elektrotechnische installaties

Egbèr Smits
Directeur
E. e.smits@slb-group.nl
T. +31 (0)6 - 53 41 69 02
LinkedIn

Henk van den Beuken
Directeur
E. h.vd.beuken@slb-group.nl
T. +31 (0)6 - 14 53 16 29
LinkedIn

Mark Wolbertus
Inkoop/uitbesteding
E. m.wolbertus@slb-group.nl
T. +31 (0)6 - 53 41 87 30
LinkedIn

Pieter van der Ven
Commercieel manager
E. p.vd.ven@rvsnonferro.nl 
T. +31 (0)6 - 51 27 69 92
LinkedIn

Hans van Geffen
HKZ- en VGM-coördinator
E. h.v.geffen@rvsnonferro.nl 
T. +31 (0)6 - 55 79 38 52
LinkedIn

Guus Tonies
Expeditie
E. expeditie@slb-group.nl
LinkedIn

Voor wie wij werken

RVS NON FERRO werkt samen met internationale OEM-bedrijven in de food-, zuivel- en farmaceutische industrie. Toonaangevende industrieën waar (voedsel)veiligheid en hygiëne voorop staan. Om uw marktpositie te verbeteren, ontwerpen, bouwen en optimaliseren wij uw machines, frames en onderdelen. Van spiraalvriezers, screwloaders, warmtewisselaars en procestanks, tot andere solide oplossingen voor uw productielijn.

Uitgekiende maatwerkoplossingen
U wilt zich concentreren op uw corebusiness. RVS NON FERRO biedt u die ruimte door complete projecten van u over te nemen. Als een verlengstuk van uw organisatie realiseren wij machines en frames die naadloos in te passen zijn in uw processen. Bedrijfseconomisch verantwoorde oplossingen, gericht op continuïteit en veiligheid. Kwaliteit en kostenefficiency gaan daarbij hand in hand. Daarom combineren we de toepassing van specialistische technieken in huis met slimme outsourcing bij professionele partners in lagelonenlanden.

Missie en visie

Missie
Bouwen en verbeteren van machines en apparaten voor OEM’ers, voornamelijk in de voedingsmiddelenindustrie. Op basis van bestaande technologie uitgekiende maatwerkoplossingen realiseren. Het is onze focus op de kleinste details die leidt tot grote verbeteringen. Zo maken we vooruitstrevende wereldspelers nóg beter. Mensen maken bij ons het verschil. Betrouwbaarheid, passie, vakkennis en opleiding zijn de pijlers onder ons bedrijf. We streven naar duurzame relaties, met medewerkers en met opdrachtgevers. RVS NON FERRO is een typisch familiebedrijf met een internationale scope.

Visie
Voedingsmiddelen zijn van levensbelang, zeker met het oog op de snelle groei van onze wereldbevolking. RVS NON FERRO draagt bij aan slimme technologische oplossingen in de voedingsmiddelenindustrie. Door kennis te combineren met kostenbewustzijn en flexibiliteit, dragen we bij aan de handhaving en verbetering van de toppositie van de Nederlandse en Duitse industrie in de agro- en foodsector. Volwaardig partnership van de OEM’er is daarbij cruciaal. Zo helpen wij deze spelers hun positie in de markt te verbeteren en verder uit te bouwen.

Over de SLB GROUP

De SLB GROUP – met haar dochterondernemingen RVS NON FERRO, RIJKERS en SLB HIGHTECH – ontwikkelt en bouwt machines en installaties, met name voor de voedingsmiddelen- en zuivelindustrie. Ons doel? Bijdragen aan slimme technologische oplossingen in food, water en milieu. Daarbij zetten we in op duurzame relaties met opdrachtgevers en medewerkers. Onze dochterondernemingen werken als zelfstandige businessunits en maken daarbij gebruik van één gezamenlijke productie-, assemblage- en montage-unit. Als groep hebben we stevige groeiambities.

Lees meer over de SLB GROUP >

Certificaten, kwalificaties en competenties

De onderscheidende expertise van RVS NON FERRO gaat samen met een breed scala aan technische kwalificaties, competenties en bedrijfscertificeringen.

 • Geavanceerd ERP-systeem en 3D CAD-software
 • Diverse bedrijfscertificaten, waaronder NEN-EN-ISO 9001:2008, VGM-beheerssysteemcertificaat VCA**, EN-288 en EN 3834-2
 • Zeer uitgebreide laskwalificaties, waaronder NEN-EN-ISO 9606-1-, HDN- en ASME IX-certificaten
 • Lid van Hygienic Design Network
 • Werkwijze die beantwoordt aan de hoogste hygiënenormen volgens de General Food Law
 • Volledig en uiterst modern machinepark voor plaat- en buisbewerking

 

RVS NON FERRO maakt deel uit van de SLB GROUP. De bedrijven binnen onze groep zijn actief in het hart van de agro- en foodindustrie in Nederland. Dé industrie waarin ons land internationaal gezien een toppositie vervult.

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in cijfers:

+++ tweede exporteur van de wereld op het gebied van agro en food, na de VS +++

+++ derde grootste exporteur op het gebied van machines voor de foodindustrie +++

+++ de op één na grootste exporteur van zuivelproducten ter wereld +++

+++ 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food +++

+++ grootste machinebouwers ter wereld voor kippenslachterijen +++