RVS NON FERRO scoort met dubbele certificering

RVS NON FERRO B.V. is opnieuw beloond voor zowel het toepassen van het managementsysteem als voor het veiligheids- en risicobeleid. Daarom mogen wij op 1 december 2012 respectievelijk het kwaliteitscertificaat ISO 9001:2008 en het VCA**-certificaat in ontvangst nemen. Twee certificaten die we al sinds 1996 in ons bezit hebben. Een mooie dubbelslag waar wij erg trots op zijn.

Het behalen van het certificaat ISO 9001:2008 is het resultaat van een uitgebreide vierdaagse audit die onlangs is uitgevoerd door het onafhankelijke kwaliteitszorgbedrijf Kiwa. Daarbij is RVS NON FERRO op alle modules getoetst, en er werd geen enkele tekortkoming geconstateerd. Het ISO-certificaat is drie jaar geldig. In die periode vindt er ieder jaar een tussentijdse toetsing plaats, waarbij we moeten aantonen dat we nog steeds aan alle eisen voldoen.

VCA**-certificering
Naast het ISO-certificaat ontvangt RVS NON FERRO op 1 december het VCA**-certificaat. Ook deze beloning voor het veiligheids- en risicobeleid is drie jaar geldig. Algemeen directeur Egbèr Smits is trots op de erkenning: “Wij vinden het erg belangrijk dat iedereen binnen ons bedrijf op een veilige en gezonde manier werkt. Dit wordt ondersteund door het VCA**-certificaat, maar ook plezier in het werk en milieuaspecten komen in de certificering aan bod. Onze medewerkers zorgen ervoor dat RVS NON FERRO hoogwaardige producten van roestvaststaal- en aluminiumsoorten kan vervaardigen voor de nationale en internationale industrie. In dat verwerkingsproces hebben we nu eenmaal veelvuldig te maken met veiligheidsprocedures en lichamelijke inspanning. Het behalen van beide certificaten is een bevestiging van ons goede beleid daarin.”

RVS NON FERRO maakt deel uit van de SLB GROUP. De bedrijven binnen onze groep zijn actief in het hart van de agro- en foodindustrie in Nederland. Dé industrie waarin ons land internationaal gezien een toppositie vervult.

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in cijfers:

+++ tweede exporteur van de wereld op het gebied van agro en food, na de VS +++

+++ derde grootste exporteur op het gebied van machines voor de foodindustrie +++

+++ de op één na grootste exporteur van zuivelproducten ter wereld +++

+++ 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food +++

+++ grootste machinebouwers ter wereld voor kippenslachterijen +++