Hoogwaardige kunstwerken voor optimale waterbeleving

Het nieuw ontwikkelde gebied Waterakkers in Breda verbindt twee natuurgebieden met elkaar. Rond het grote waterbassin van bijna dertig hectare, is er nu volop ruimte voor wonen, werken en recreatie. Waterbeleving staat centraal in dit groene en duurzame gebied. Een mooie uitdaging voor RVS NON FERRO: wij verzorgden de engineering, productie en montage van alle roestvaststalen kunstwerken die bijdragen aan deze beleving.

Opdrachtgever Arcadis vond in RVS NON FERRO een betrouwbare partner met ruime ervaring en oplossend denkvermogen op het vlak van complexe water- en infrawerken. Dit was nodig om de roestvaststalen kunstwerken kant-en-klaar en in een kort tijdsbestek te leveren. Het team van RVS NON FERRO maakte de hooggespannen verwachtingen helemaal waar. Tot volle tevredenheid van Arcadis, de gemeente Breda en de landschapsarchitect. En natuurlijk van de wijkbewoners en recreanten, die inmiddels volop genieten van hun groene en waterrijke leefomgeving.

Hoogwaardige elementen
Het bestek van de hoogwaardige roestvaststalen kunstwerken gaf slechts een ontwerprichting aan, waarna RVS NON FERRO de engineering, productie en montage volledig in handen nam. Juist door oplossingsgericht mee te denken met de opdrachtgever, slaagden we erin om binnen het budget en met een korte doorlooptijd alle kunstwerken te leveren en te monteren. Van een indrukwekkende kubus van 2 bij 2 meter in het midden van het bassin, tot alle andere elementen die bijdragen aan de beleving van water.

Uniek project
Wethouder Arbouw van Breda en locodijkgraaf Dielissen openden het project Waterakkers. Het gebied is nu een ideale omgeving voor iedereen die er wil wandelen, hardlopen, skaten of fietsen over de nieuw aangelegde paden. Bezoekers komen via QR-codes meer te weten over de werking van het watersysteem in deze ecologische verbindingszone. Hier wordt het regenwater opgevangen en op een natuurlijke manier gezuiverd, voordat het terug de grond in gaat. Een uniek project dat wordt ondersteund door de provincie Noord-Brabant, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, waterschap Brabantse Delta, Brabants Landschap, de Nationale Postcodeloterij en de gemeente Breda.

RVS NON FERRO maakt deel uit van de SLB GROUP. De bedrijven binnen onze groep zijn actief in het hart van de agro- en foodindustrie in Nederland. Dé industrie waarin ons land internationaal gezien een toppositie vervult.

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in cijfers:

+++ tweede exporteur van de wereld op het gebied van agro en food, na de VS +++

+++ derde grootste exporteur op het gebied van machines voor de foodindustrie +++

+++ de op één na grootste exporteur van zuivelproducten ter wereld +++

+++ 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food +++

+++ grootste machinebouwers ter wereld voor kippenslachterijen +++