Directiewisseling bij moederbedrijf SLB GROUP

Henk van den Beuken aangesteld als nieuwe directeur

Egbèr Smits
Directeur

Henk van den Beuken is eind juni benoemd tot directeur van SLB GROUP, het moederbedrijf van RVS NON FERRO, RIJKERS en SLB HIGHTECH. Hij neemt het stokje over van operationeel directeur René van der Putten, die koos voor een nieuwe uitdaging buiten de Udense organisatie.

Met Henk van den Beuken (58) haalt SLB GROUP een zeer ervaren kracht in huis. Hij begeleidde verandertrajecten in diverse (interim-)managementfuncties, voornamelijk bij technische organisaties die wereldwijd opereren. Binnen SLB GROUP stuurt hij voornamelijk de businessunits RVS NON FERRO en RIJKERS aan. Daarnaast geeft hij samen met algemeen directeur Egbèr Smits vorm aan de strategische besturing om de organisatie naar een nog hoger niveau te tillen.

Aanstelling nieuwe directeur Henk van den Beuken

“De organisatiestructuur binnen SLB GROUP, waarbij RVS NON FERRO, RIJKERS en SLB HIGHTECH zelfstandige businessunits vormen, is relatief nieuw”, vertelt Henk van den Beuken. “In combinatie met de ingeslagen weg, waarbij we ons vaker richten op de realisatie van systemen en installaties en onze klanten meer en meer ontzorgen, vergt dit een andere aanpak. Er liggen een heleboel kansen in de markt; kansen die passen bij onze groeidoelstellingen. Daar zet ik me graag voor in.”

Geen half werk

De kersverse directeur heeft een goede eerste indruk van SLB GROUP. “De eerste maanden gebruik ik om me de technische producten eigen te maken. En dat betekent: meekijken, overleggen bijwonen en vooral veel vragen stellen. Ik merk dat ik met een prettig team te maken heb dat zorgt voor producten van hoogwaardige kwaliteit en die op de juiste manier in de markt zet. Ik voel me hier nu al thuis. SLB GROUP is een bedrijf dat geen half werk levert. Alles moet goed zijn. En dat past bij mij.”

Klaar voor de toekomst

SLB GROUP heeft zijn ambities nooit onder stoelen of banken gestoken. Vanwege een toename van de scope van projecten is een groei van de organisatie – zowel in omzet als personeel – dé manier om klaar te zijn voor de toekomst. “Steeds vaker opereren we als het verlengstuk van bedrijven”, stelt algemeen directeur Egbèr Smits. “We denken proactief mee, voeren trajecten in eigen beheer uit, schakelen externe partijen met de juiste expertise in én zorgen voor heldere en transparante communicatie. Alles om onze klanten zoveel mogelijk te helpen.” Volgens Smits zijn de eerder uitgesproken doelstellingen binnen handbereik. “Maar daarmee houden onze ambities niet op. We bouwen verder. En met het aantrekken van Henk van den Beuken zijn we daar volledig op toegerust.”

Ontmoet de auteur

Egbèr Smits
Directeur

Let's connect